Mans draugs gruzīns man parādīja, kas ir īsta kāpostu sālīšana sālījumā. Viņš teica, ka šādi viņi to dara viņa dzimtenē. Un, godīgi sakot, es biju šokēta par to, kas beigās notika. Mājās viņi šādi negatavoja, tāpēc es nezināju, ka tas ir iespējams. Tagad šī recepte noteikti nonāks manā pavārgrāmatā. Iesaku izmēģināt arī jums, garša ir neticama!
Mēs dalāmies ar gruzīnu recepti neparastiem kāpostiem ar bietēm.
Kāpostu gatavošana sālījumā
SASTĀVDAĻAS
- balto kāpostu galva
- 0,5 kg biešu
- 5 ķiploka daiviņas
- aso piparu pāksts
- melnie piparu graudi
- 50 g sāls
- 1 tējk. koriandrs
- verdošs ūdens
SAGATAVOŠANA
Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2023. gada oktobrim: lai gūtu panākumus, būs japielieto visas savas spējas!
Ņem vidējo kāpostu galvu, apmēram 2,5 kg. Sagrieziet to gabalos kopā ar kātiņu. Bietes sagriež šķēlēs. Ķiplokus nomizo un piparus sagriež mazos gabaliņos.
Turpinājums nākošajā lapā…